you're reading...
GENERAL, international, ONG, POLITIC, social

Comunicat presa „BE PREPARED!” – Crucea Rosie fil.Satu Mare

Populatia din 15 localitati a judetului Satu Mare va fi informata si instruita in caz de dezastre naturale, in cadrul proiectului „Be Prepared” derulat de Filiala Crucea Rosie Satu Mare in parteneriat cu filiala de Cruce Rosie Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria.

Proiectul se va desfasura in perioada 01.12.2010 – 30.11.2011 si este finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013,  completat de co-finantarea nationala a celor doua state membre participante in program, Ungaria și Romania.

Proiectul „Be Prepared” este sustinut in calitate de Partener Asociat de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Somes” din judetul Satu Mare. Bugetul total al proiectului este de 170.810 EUR, aportul propriu al celor doua organizatii partenere fiind de 6.100 EUR.

„Proiectul urmareste cresterea capacitatii de reactie a populatiei din comunitatile cu risc de a fi afectate de calamitati din judetele transfrontaliere: Satu Mare si Szabolcs-Szatmár-Bereg”, a declarat Rodica Bornal, directorul Filialei de Cruce Rosie Satu Mare.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
–    Pregatirea unor voluntari din comunitatile tinta sa faca fata dezastrelor si calamitatilor naturale prin instruiri in domeniul primului ajutor si suportului psihologic in situatii de urgenta.
–    Pregatirea populatiei din comunitatile tinta in legatura cu masurile care trebuiesc luate in caz de dezastre si calamitati naturale
–    intarirea capacitatii institutionale transfrontaliere pentru a raspunde concertat si cu promptitudine in caz de dezastre si calamitati naturale

In cadrul proiectului vor avea loc instruiri pentru 300 de persoane: formarea de formatori  in domeniul acordarii de suport psihologic in caz de dezastre, instruire de prim ajutor si suport psihologic in caz de dezastre. Printr-o campanie de pregatire a populatiei impotriva dezastrelor vor fi informate 3000 de persoane.

http://www.cbc.crucearosie-satumare.ro/

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: