you're reading...
ECONOMIC, GENERAL, POLITIC, social

Olanda spune NU intrarii Romaniei in Schengen

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat vineri, in timpul unei vizite la Iasi, ca decizia amanarii aderarii Romaniei la Schengen reprezinta un calcul politic intern al Olandei, iar ceea ce se intampla trebuie privit si „intr-o alta cheie”, respectiv modul in care partidele de extrema dreapta incep sa ia prizoniere guvernele statelor membre UE, relateaza Mediafax.


„Ce se intampla in cazul Schengen trebuie privit si intr-o alta cheie. E o buna tema si pentru Consiliul European de a discuta despre modul in care partide de extrema dreapta incep incetul cu incetul sa ia prizoniere guvernele statelor membre. O fac pentru calcule politice care nu servesc solidaritatii europene, care nu fac bine Uniunii in ansamblu si care, in opinia mea, sunt profund lipsite de etica pe care UE s-a construit”, a declarat Mihai Razvan Ungureanu.

Prim-ministrul a mai precizat ca acesta este un moment potrivit pentru a incepe o discutie despre modul in care discursul extremist si xenofob incepe sa-si faca simtita prezenta in parlamentele nationale si acolo unde, prin mecanisme democratice, ajunge sa se alature vocilor democratice din guvernele respective.

„Ar trebui sa fim ingrijorati. Ceea ce s-a intamplat in spatiul Schengen este un moment de cotitura pentru care Uniunea Europeana trebuie sa dea un raspuns. Raspunsul il vom avea in septembrie, insa adevarul e ca asteptarea a fost mult prea lunga. Nu vorbesc aici de Olanda, care inseamna o natiune de oameni industriosi, pusi pe munca, ci vorbesc de politicile care trec pe deasupra intereselor esentiale ale cetatenilor europeni”, a adaugat premierul Mihai Razvan Ungureanu.

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, dupa Consiliul European de primavara, ca liderii UE au stabilit ca decizia privind momentul aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen va fi luata la Consiliul JAI (Justitie si Afaceri Interne) din septembrie, pe fondul blocajului exercitat de Olanda. Seful statului a mai precizat ca singura conditionare care s-a mai pastrat din partea Olandei a fost legata de raportul MCV (Mecanismul de Cooperare si Verificare) din vara.

 

 

Anunțuri

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: