you're reading...
GENERAL, international, ONG, sanatate, social

Primul medicament anti SIDA a fost aprobat

În urma unei recomandări a unui comitet de experţi, FDA a aprobat medicamentul antiretroviral produs de laboratorul american Gilead Sciences, „cu scopul de a reduce riscul de transmitere a virusului SIDA (HIV) la subiecţi sănătoşi supuşi unui risc ridicat de a fi contaminaţi”, a precizat agenţia într-un comunicat, scrie Agerpres.

Truvada, luat zilnic, este destinat „utilizării în scop profilactic înainte de un contact sexual cu un partener având virusul HIV (virusul imunodeficienţei umane), în combinaţie cu practici sexuale sigure, cum ar fi utilizarea prezervativului şi de alte măsuri de prevenire – screening periodic şi tratarea altor boli venerice – pentru a preveni transmiterea HIV la adulţi supuşi unui risc ridicat de îmbolnăvire”, a mai spus agenţia. „Truvada nu poate înlocui practicile sexuale sigure”, a insistat FDA în comunicat.

Aprobarea FDA survine chiar înainte de Conferinţa Internaţională privind SIDA care va avea loc la Washington în perioada 22-27 iulie.

‘În fiecare an, aproximativ 50.000 de adulţi şi adolescenţi americani sunt diagnosticaţi cu HIV în pofida metodelor de prevenire, a strategiilor educaţionale, a testelor de depistare şi a tratamentului pentru persoanele care au acest virus’, a declarat directoarea FDA, Margaret Hamburg.

Obiectivul în SUA este ‘de a reduce numărul de noi infecţii cu 25% până în 2015’, a afirmat de asemenea în cadrul unei conferinţe de presă Dr. Debra Birnkrant, director al diviziei de produse antivirale din cadrul FDA. „Ne aşteptăm ca aprobarea Truvada să contribuie la acest obiectiv”, a adăugat ea.

Costul acestui tratament variază între 12.000 şi 14.000 de dolari pe an.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET:
Anunțuri

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: