you're reading...
bancar, ECONOMIC, international

S-A ÎNTÂMPLAT: Primul COLAPS BANCAR din Europa

Capital: Vă mai amintiți de prima bancă ce a înghețat conturile clienților? A anunțat printr-un comunicat sec că a intrat în proces de lichidare forțată printr-un decret al Ministerului italian al Economiei și Finanțelor, la propunerea Băncii Centrale a Italiei.

Este vorba despre Banca Network Investimenti S.p.A, prima instituție bancară care a înghețat conturile clienților și care acum reprezintă primul faliment bancar din Europa, după ce toate băncile europene cu probleme au fost fie naționalizate, fie sprijinite financiar, fie preluate de altele mai mari.

În funcția de lichidatori ai băncii au fost numiți Roberto Pincione și Giuseppe Santoni, iar ca membri ai Comisiei de Supraveghere Giancarla Branda, Albina Candian și Luigi Puddu, se mai arată în comunicatul băncii, care precizează că  divizia de investiții își va continua operațiunile în condițiile prevăzute de articolul 90, paragraful 3 din Legea Consolidată a băncilor și credtitelor din Italia, care dă voie Băncii Centrale să acorde permisiunea, în caz de nevoie, a continuării unor activități, chiar dacă banca se află în proces de lichidare.

Banca Network Investimenti a lăsat nu mai puțin de 28.000 de clienți fără posibilitatea de a retrage sau depune bani și fără posibilitatea de a face plăți. „Nu mai pot fi stăpânul banilor mei”, spune Maximus, un italian care a aflat că nu mai are acces la bani în momentul în care a vrut să facă plata către service-ul auto care i-a reparat mașina.Ce se va întâmpla acum cu banii clienților? În comunicat se arată că se vor începe cât mai repede procedurile de activare a procesului de rambursare a depozitelor de către Fondul italian De Garantare a Depozitelor Bancare.

Citeste mai departe în Capital:

PRIMA ÎNGHEȚARE A CONTURILOR din criză: Mii de clienți NU AU ACCES la banii lor

DEZASTRU BANCAR: Mii de clienți mai stau cu conturile blocate încă DOUĂ LUNI

EXPERIMENT înfricoșător: Prima bancă A ÎNGHEȚAT CONTURILE clienților

Anunțuri

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Anunțuri