you're reading...
GENERAL, POLITIC

USL se războieşte cu toţi. Cu electoratul, cu CCR, cu Băsescu

Tupeu. Cine sunt vinovaţii pentru că Antonescu nu rămâne acum la Cotroceni? „Românii şmecheri şi ticăloşi” şi „ungurii ipocriţi”. USL se războieşte cu toţi. Cu electoratul, cu CCR, cu Băsescu, titrează RomâniaLiberă

Încă de duminică noaptea, când numărătorile paralele şi comunicatele BEC spulberau speranţa liderilor USL că au câştigat referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, discursul puterii s-a îmbogăţit cu noi ţinte. Primii au fost luaţi în vizor „tupilaţii”, ungurii şi „laşii”. Apoi, luni au fost luaţi drept ţinte şi judecătorii CCR, care ar trebui, după USL, să nesocotească legile.

Liderii USL pun eșecul pe seama lui Traian Băsescu și a UDMR. Crin Antonescu trebuie să spună însă dacă rămâne sau nu în viața politică.

 

Dacă nu au reuşit să câştige „jocul” la urne după regulile stabilite de Curtea Constituţională, liderii USL trec acum la pasul doi: cer judecătorilor CCR să nu ţină cont de legile în vigoare. Mai precis, să facă abstracţie de cifra de 18,292 milioane de alegători cu drept de vot (cifră oficială, pronunţată public de nimeni altul decât ministrul de Interne, Ioan Rus) şi să se raporteze la alte cifre, astfel încât să declare valid referendumul din 29 iulie. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, avansează şi cifrele pe care ar trebui să le ia în calcul judecătorii CCR: 15-16 milioane. În acest fel, potrivit lui Iliescu, cei „9 milioane de electori” prezenţi (care au fost, de fapt, potrivit datelor oficiale, 8,45 milioane) ar reprezenta 60% din populaţie, iar Curtea nu ar avea altă soluţie decât să valideze referendumul de demitere.

Presiune pe judecătorii Curţii Constituţionale

Demisia şi iar demisia

Citeşte tot articolul: romanialibera.ro

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame