you're reading...
GENERAL, ONG, POLITIC, sanatate, social

19 pacienți cronici care au acționat statul în justiție au obținut o decizie favorabilă în instanță

Cei 19 bolnavi cronic care s-au tratat cu medicamente ce nu se află pe actuala listă de compensate și gratuite își vor primi tratamentele necesare, în urma deciziei de joi a Curții de Apel București, a declarat într-o conferință de presă președintele Asociației Pacienților Cronici, Cezar Irimia.

‘Pacienții au acționat statul în justiție în urmă cu trei săptămâni și au obținut ieri decizia favorabilă, printr-o procedură de urgență (ordonanță prezidențială). Este vorba de pacienți pentru care actualele terapii compensate nu funcționează și cărora medicii le-au recomandat tratamente din lista de 140 evaluate în 2013, dar niciodată promulgate. (…) Din păcate, altă alternativă nu am avut. Sunt pacienți care și-au cumpărate medicația cu 8.000 de lei pe lună. Noi ne-am săturat de minciună, ipocrizie și am acționat statul în judecată. Nu suntem procesomani. Din cei 19, un număr de 18 sunt cu diferite forme de cancer și un copil cu artrită idiopatică juvenilă’, a afirmat Irimia.

Irimia a precizat că din cei 7 pacienți cu boli cronice care au câștigat procesul de statul în luna iunie, trei au murit.

El a spus că peste 1.000 de pacienți cu diferite boli cronice care nu au alternativă de tratament ar putea să acționeze statul în judecată în viitor.

‘Sper să nu mai ajungem în instanță, valul următor de pacienți care va da statul în judecată va fi numeros. Avem peste 1.000 de pacienți în toată țara pe diferite boli cronice care nu au alternativă în actuale listă de medicamente compensate. Gândiți-vă să mergem cu o mie de pacienți în stradă, ar fi o tragedie și o rușine. La nivel european suntem singura țară care nu și-a reactualizat listele. Sper ca Guvernul să ia atitudine și să treacă imediat la reactualizarea listei acolo unde nu există alternativă terapeutică. Nu ne dorim toată lista, ne dorim acele molecule salvatoare de vieți’, a spus Irimia.

Potrivit acestuia, ar fi vorba de cel puțin 10 molecule care ar trebui să intre pe lista de medicamente compensate și gratuite și care nu au alternativă terapeutică în România.

sursa: AGERPRES

Anunțuri

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: