you're reading...
GENERAL, POLITIC, social

Potrivit Partidului Civic Maghiar (PCM), pentru maghiari imnul national este reprezentat de imnul Ungariei. Peste 150 de persoane au intonat imnul Ungariei în faţa Prefecturii Covasna.

Peste 150 de persoane au intonat, luni după-amiază, imnul Ungariei, în faţa Prefecturii Covasna, în semn de protest faţă de amenda de 5.000 de lei dată de instituţie Partidului Civic Maghiar (PCM), pentru intonarea aceluiaşi imn la Ziua solidarităţii naţionale a maghiarilor, din 4 iunie, potrivit Mediafax

2

La iniţiativa PCM, acestia  s-au adunat, luni, cu drapelul Ungariei şi cu steaguri secuieşti, în faţa Prefecturii Covasna, unde au cântat imnul Ungariei de mai multe ori, au citit pasaje din Biblie şi au spus rugăciuni.

„Ne-a ajuns cuţitul la os. Este o jignire către comunitatea maghiară, către naţiunea maghiară făcută de prefectul judeţului Covasna, cel care a zis că vrea prietenie între popoare la vremea când s-a angajat să ocupe această funcţie. Să nu putem intona imnul naţional, care este şi un cântec religios, să nu-l putem cânta în Ziua maghiarilor de pretutindeni, Ziua unităţii naţionale, când peste tot în lume maghiarimea cântă acest imn, noi să nu avem dreptul, eu zic că este o jignire„, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Gazda Zoltán.

În realitate , potrivit si declaratiei prefectului de Covasna, Marius Popica, amenda nu a fost dată pentru intonarea imnului Ungariei la manifestarea din 4 iunie, ci pentru că nu a fost intonat şi imnul României.

„Prefectura nu a interzis şi nu va interzice niciodată intonarea vreunui imn. Aici vorbim strict de o amendă dată organizatorilor pentru faptul că nu s-a intonat şi imnul României, aşa cum ar fi fost normal. Imnul Ungariei, sau al altui stat poate fi cântat oricum şi oriunde, însă dacă este intonat într-un cadru organizat, la evenimente festive, trebuie să fie urmat de imnul României ca semn de respect faţă de imnul ţării respective. Trăim într-un stat de drept, oamenii se pot manifesta cum doresc, dar să respecte simbolurile statului de drept”, a declarat Popica.

sursă: mediafax

Anunțuri

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: