you're reading...
GENERAL, sanatate, social

Diabetul de tip 2 crește riscul dezvoltării unor tipuri de cancer

Diabetul de tip 2 (DT2) crește riscul dezvoltării unor tipuri de cancer, atât la femei cât și la bărbați, dar deocamdată nu este suficient de clară legătura de la cauză la efect, relatează miercuri passionsante.be.

1

Studiul realizat de o echipă de cercetători austrieci s-a desfășurat pe circa 6.000 de pacienți diabetici, fiind comparată incidența tuturor tipurilor de cancer cu cea constatată la populația generală. „Rezultatele confirmă datele existente, adică o creștere a riscului de cancer de ficat și pancreas, atât la bărbați cât și la femei, de col uterin și endometru la femei, precum și de rinichi la bărbați”, afirmă dr Roseline Peluchon în Journal international de medecine.

Analiza datelor arată că riscul crește în perioade de timp extrem de variabile, în funcție de tipul de cancer. „Mecanismele responsabile de această asociere sunt complexe și urmează să fie studiate cu atenție. În unele studii se arată că obezitatea, insulino-rezistența și hiperinsulinemia ar fi principalii factori ai creșterii riscului, dar nu s-a elucidat pe deplin rolul fiecăruia”, adaugă ea.

Manifestând prudență, „autorii apreciază totuși că diabetul de tip 2 ar trebui să fie luat în considerare ca factor de risc în depistarea formelor de cancer”, încheie passionsante.be.

sursă: agerpres

Anunțuri

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: