you're reading...
bancar, ECONOMIC, GENERAL, international, social

Persoanele care au lucrat în străinătate ar putea fi amendate

Cetățenii români care au lucrat în străinătate trebuie să se intereseze dacă trebuie să completeze declarațiile fiscale în țara în care au lucrat, pentru a nu primi amenzi în cazul netrimiterii declarațiilor la termen. Este foarte important și depunerea acestor declarații fără erori, pentru a nu avea o surpriză neplăcută din partea autorităților fiscale străine.

1

Managerul companiei ‘RT Tax România’, care lucrează în domeniul rambursării taxelor din străinătate, D-na. A. Ciupe, ne-a împărtăsit câteva sfaturi pentru românii care lucrează în străinătate.

Cele mai mari amenzi pot fi aplicate celor care au lucrat în Regatul Unit ca liberi profesioniști (self-employed) și nu a depus la timp declarațiile de venit. Angajații din aceste categorii trebuie să depună declarațiile de venit chiar și în cazul în care doar s-au înregistrat la autoritățile fiscale ca liberi profesioniști și nu au lucrat în astfel de domenii. Amenzile sunt alocate în funcție de întârziere, adăugându-se dobânzile aferente.


„Cel mai memorabil caz pe care l-am înlâlnit a fost atunci când o persoană a primit o scrisoare de la autoritățile fiscale din Regatul Unit cu o solicitare de a plăti o datorie în valoare de 19000 GBP. Aceasta a fost acumulată în 4 ani, prin adăugarea impozitelor neplătite, penalități și dobânzi. Această persoană a încheiat un contract cu administrația fiscală pentru a plăti această datorie în rate”, a spus A. Ciupe.

Puteți deveni un debitor într-o tară străină, nu numai în cazul de neprezentare a declarației de venit la termen. Sunt și cazuri în care s-au depus declarații de venit pe cont propriu, dar au fost furnizate informații false, iar taxele nu au fost returnate. Administrația fiscală poate recalcula taxele pentru ultimii 5 ani fiscali, iar în cazul descoperirii unor discrepanțe, datoria dumneavoastră va fi recalculată. Sunt puține șanse de a scăpa de această datorie: informațiile de la o autoritate fiscală străină vor fi transferate autorităților fiscale române.


Declarațiile fiscale pot fi depuse de o persoană în timp ce se afla în străinătate sau după ce s-a întors în România. Puteți să depuneți declarațiile personal sau cu ajutorul unui profesionist. De cele mai multe ori, când declarați veniturile si taxele plătite, se dovedește existența unui excedent de impozit, astfel o sumă considerabilă revine în buzunarul contribuabilului.

Astfel, nu doar amenințarea primirii unei amenzi ar trebui să vă încurajeze a depune declarațiile fiscale, dar și returnarea unor sume mari din impozitul plătit în plus”, a declarat managerul „RT Tax România”.

sursă: agerpres

Anunțuri

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: