you're reading...
GENERAL

Spania va pleda pentru modificarea tratatului Schengen în sensul permiterii controalelor la frontierele UE

Ministrul de interne spaniol Jorge Fernandez Diaz va pleda duminică la Paris pentru o modificare a tratatului Schengen cu scopul de a permite controalele la frontierele din cadrul acestui spațiu european pentru a limita mobilitatea combatanților islamiști care se întorc în Europa, a anunțat oficialitatea spaniolă, citată de AFP.

1

„Vom milita pentru stabilirea controalelor la frontiere și este posibil ca, prin urmare, să trebuie să modificăm tratatul Schengen, care instaurează libertatea de circulație în cadrul Spațiului Schengen care reunește în prezent 26 de state din Europa, între care 22 din Uniunea Europeană”, a declarat Fernandez Diaz cotidianului spaniol El Pais înaintea unei reuniuni ministeriale pe această temă, la Paris.

„Mobilitatea existentă în Uniunea Europeană facilitează deplasările (jihadiștilor) către orice țară și, astfel, către țara noastră”, a spus el în interviu, adăugând că aproape 3.000 de combatanți jihadiști originari din Europa ar putea să revină pe Bătrânul Continent și să reprezinte o amenințare. Considerând că aproape 20% dintre ei sunt deja în Europa, Fernandez Diaz insistă că ‘sute de indivizi din această categorie se deplasează liber în Europa’.

„Ne aflăm într-o dezbatere permanentă între libertate și securitate”, a mai spus ministrul spaniol, apreciind că securitatea trebuie să primeze„câtă vreme un drept fundamental, dreptul la viață, este în pericol”.

sursă:  agerpres

Anunțuri

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: