you're reading...
bancar, ECONOMIC, GENERAL, international, social

EXPLOZIE VALUTARA: Cursul francului elvetian a urcat intr-o singura zi de la 3,74 lei la 4,32 lei

Cursul francului elvetian a explodat  joi imediat ce  Banca Elvetiei a decis sa renunte la plafonul minim de schimb valutar, considerand ca existenta sa nu mai este justificata. La cursul publicat de BNR francul elvetian a sarit de la 3,74 lei (marti) la 4,32 lei (miercuri). Euro a sarit si el de 4,5 lei iar dolarul american a fost cotat la 3,85 lei (fata de 3,82 cat era cotatia de miercuri).

1

Banca Naţională a Elveţiei a decis joi să renunţe la plafonul cursului de schimb de minimum 1,2 franci pe euro, măsură pe care instituţia a adoptat-o în luna septembrie 2011, pentru a proteja economia elveţiană de criza datoriilor suverane din zona euro.

Presiunea pentru renuntarea la plafonul de schimb valutar a crescut in ultimele luni, in conditiile in care speculatiile potrivit carora Banca Centrala Europeana va incepe un program de achizitii de obligatiuni a dus la deprecierea monedei euro.

Practic, asistam la un nou razboi valutar declansat de bancile centrale, a declarat  Dan Suciu, purtător de cuvânt BNR, fiind  de părere că băncile au ales să afişeze cotaţii mult mai scumpe la vânzarea de franci decât la cumpărarea de franci deoarece nu vor să facă tranzacţii până când ”emoţionalul iese din piaţă şi lasă loc raţionalului”.

”A fost o răbufnire, s-a creat acel efect al unei oale sub presiune. Acum s-a ridicat capacul, a ieşit aburul, acum doar fierbe”, a mai spus Suciu la Digi24.

Vezi aici cum evolueaza cursul franc/euro.

Cotaţia francului elveţian la băncile comerciale se schimbă aproape la fiecare minut. Cotaţiile de la ora 13.00 la câteva bănci comerciale erau astăzi:

BCR 4,5 lei/CHF

Bancpost 5,0 lei/CHF

OTP 4,42 lei/CHF

Banca Transilvania 4,51 lei/CHF

Cursul anunţat de BNR pentru francul elveţian a crescut jcu 15,7%. BNR afişând joi la ora 13.00 un curs de 4,3287 lei pentru un franc elveţian, faţă de 3,7415 lei pentru un franc elveţian, cu o zi înainte.

sursă:  gandul

Anunțuri

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: