you're reading...
ECONOMIC, GENERAL, international, POLITIC

Ce planuri are Putin in Ungaria?

4

Ungaria ar putea deveni un centru regional de distribuţie de gaze naturale livrate în principal de Rusia, datorită capacităţii sale de stocare, a declarat ambasadorul rus la Budapesta, Vladimir Sergeev, relatează agenţia ungară de presă MTI.

Ungaria are o capacitate de stocare de aproximativ 6 miliarde de metri cubi de gaze, ceea ce o plasează pe locul cinci în rândul ţărilor din Uniunea Europeană la acest capitol. Prin comparaţie, capacitatea de stocare a României este de 3 miliarde de metri cubi, potrivit datelor Eurogas.

Ambasadorul rus a arătat că înfiinţarea unui centru regional de distribuţie în Ungaria ar asigura îmbunătăţirea securităţii furnizării de gaze naturale în această ţară. De asemenea, ambasadorul rus a afirmat că centrul ar putea fi alimentat cu gaze ruseşti în viitorul apropiat.

Vladimir Sergeev a indicat că primul pas către „un parteneriat strategic în domeniul energiei” a fost făcut la finalul anului trecut, când companiile de stat Gazprom (Rusia) şi MVM (Ungaria) au încheiat un acord pentru ca Ungaria să stocheze 700 de milioane de metri cubi de gaz din Rusia în depozitele sale.

Potrivit asceleași surse, în prezent, au loc discuţii legate de preţul pe care Rusia îl va cere guvernului de la Budapesta pentru gazele livrate.

În luna februarie, cele două state au ajuns la o înţelegere prin care Ungaria poate beneficia în următorii ani de gazele cumpărate de la Gazprom, dar nefolosite încă, dar trebuie, de asemenea, să continue să şi cumpere anumite cantităţi de gaze naturale. Ungaria nu a utilizat 22 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, cantitate pe care trebuie să o plătească, potrivit contractului în vigoare.

Întrebat în legătură cu o posibilă participare a Gazprom la proiectul de conectare a Ungariei la gazoductul Turkish Stream, pe care îl construiesc Rusia şi Turcia, ambasadorul rus a declarat că „este posibil ca Gazprom să se numere printre investitori”, dar că „probabil nu va juca un rol central” în proiect.

Sergeev a mai precizat, de asemenea, că sancţiunile impuse de Uniunea Europeană şi măsurile luate de Moscova ca răspuns la acestea reprezintă principalul obstacol pentru exporturile Ungariei către Rusia.

sursă:  gândul

Anunțuri

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: