you're reading...
GENERAL, international, POLITIC

Arabia Saudită deține o tabară de 4 milioane de locuri, dar refuză să preia refugiati

Situatie cel putin bizara in Arabia Saudita, tara vecina Siriei care refuza sa acorde azil refugiatilor de razboi: Intr-o vale de pe traseul de pelerinaj catre Mecca, autoritatile saudite mentin o tabara permanenta de 4 milioane de locuri destinata pelerinilor.

In Valea Mina, 100 de mii de corturi cu aer conditionat, bucatarii de campanie si bai comune se intind pe 20 de kilometri patrati de teren, toate acestea fiind folosite doar 5 zile pe an, relateaza portalul InfoWars.

Untitled4

Arabia Saudita a acceptat in tara 500.000 de sirieni, dar acestia nu au statut de refugiati, tara nefiind semnatara a Conventiei ONU pentru acordarea azilului pentru refugiatii de razboi.

Acum, toti observatorii straini acuza guvernul de la Riad de ipocrizie, statul oferind fonduri pentru ridicarea de moschei in Europa, dar refuzand sa ofere adapost refugiatilor de razboi in diverse facilitati, asa cum ar fi tabara din Valea Mina.

Corturile din tabara pelerinilor care merg la Mecca au dimensiuni de 8×8 metri, sunt dotate cu aer conditionat, iar tabara este compartimentata in zone distincte fiecare fiind dotata cu bai comune si bucatarii de campanie.

Conditiile de aici sunt mult mai bune decat cele din tarile europene care s-au trezit asaltate peste noapte de valul de refugiati: Grecia, Italia sau Ungaria. In schimb autoritatile saudite refuza sa ia in calcul schimbarea destinatiei acesteia.

Conform site-ului Amusing Planet, tabara de la Mina este folosita doar 5 zile pe an de milioanele de pelerini care strabat peninsula araba in drumul lor catre Mecca.

Tabara a fost construita inca din 1990, iar in 1997, corturile de aici au fost croite din materiale ignifuge pentru a preveni un dezastru in randul hagiilor care poposesc in timpul pelerinajului.

Untitled

Sauditii argumenteaza ca tabara este destinata adapostirii pelerinilor care se indreapta spre Mecca, dar ingnora conceptul coranic al Ummah care prevede solidaritatea fara limita intre musulmani, mai ales in vremuri de restriste.

Arabia Saudita nu este singurul exemplu de tara araba care ignora cu buna stiinta drama care se petrece in Siria. Qatar, Kuweit si Emiratele Arabe Unite au refuzat de asemenea sa adaposteasca refugiatii din Siria.

In schimb sauditii s-au oferit sa ridice 200 de moschei in Germania pentru azilantii sirieni de acolo, iar Emiratele Arabe au anuntat finantarea taberelor de refugiati de pe teritoriul altor state.

sursă: business24.ro

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: