you're reading...
GENERAL, social

ÎNVĂȚĂMÂNTUL ROMÂNESC SE PRĂBUȘEȘTE. Profesorii fug de viața la țară

Noul an şcolar începe cu aceleaşi probleme, în special în mediul rural. Profesorii şi învăţătorii ocolesc şcolile din satele uitate de lume. Se plâng de naveta grea şi de faptul că nu le e decontat transportul. În această situaţie, mii de elevi din întreaga ţară vor învăţa carte de la dascăli nepregătiţi sau pensionari. 

Untitled1

click pentru a urmări știrea pe: digi24

Aproape 900 de posturi de educatori, învăţători şi profesori au rămas neocupate, deşi mai sunt doar două zile până când copiii vor pune din nou ghiozdanele în spate. Conducerile inspectoratelor caută în continuare soluţii, fie ele şi de compromis.

În judeţul Braşov, 600 de posturi de dascăli au rămas încă neocupate. Cea mai mare parte din locurile libere sunt la sate. Asta pentru că, în marea lor majoritate, cadrele diactice vor posturi cât mai aproape de casă, doar ca să scutească banii şi timpul cheltuite pe navetă. Din acest motiv unii chiar sunt dispuşi să renunţe la învăţământ.

Dacă nu se vor ocupa posturile în urma repartizărilor, inspectoratul şcolar va angaja profesori în regim de plată cu ora. Tocmai de aceea, săptămâna viitoare, la IŞJ va fi o şedinţă în cadrul căreia se vor căuta soluţii la această problemă, iar conducerea va încerca să umple golurile. Asta implică şi riscul ca persoanele care vor preda să nu fie specializate pe materiile cu probleme.

Nici la Sibiu lucrurile nu stau mai bine. Aici, 250 de posturi în mediul rural nu şi-au găsit încă ocupanţi. Cele mai multe sunt la chimie şi la limbi străine.

sursă: digi24

Anunțuri

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: