you're reading...
ECONOMIC, GENERAL, international, POLITIC, social

Erste: România nu ar câștiga mare lucru din intrarea în Schengen

6

Problema valurilor de refugiaţi care lovesc graniţele Uniunii Europene a adus în centrul dezbaterilor publice libertatea de mişcare pe care o oferă spaţiul Schengen, o zona de circulaţie liberă în Europa din care fac parte state vecine României precum Ungaria, Cehia şi Slovacia, dar nu şi România.

O analiză Erste, citata de ziarulromanesc.de, trage un semnal de alarmă asupra a ceea ce ar însemna pentru ţările regiune care fac parte din zona de circulaţie liberă restricţionarea libertăţii de mişcare, în condiţiile în care spaţiului Schengen facilitează schimburile comerciale în interiorul UE.

În ceea ce priveşte România, concluzia Erste este simplă. Aderarea la spaţiul Schengen ar fi succes politic, dar nu şi unul imediat din punct de vedere economic.

Calitatea slabă a infrastructurii rutiere rămâne o problemă pentru transportatorii români, iar înlăturarea controalelor de la graniţe nu ar schimba imaginea de ansamblu. În acelaşi timp, deschiderea economiei româneşti definită ca ponderea exporturilor şi importurilor în PIB estemai redusă decât în alte state din Europa Centrală şi de Est, ceea ce face ca România să fie mai puţin afectată de faptul că nu este membru al spaţiului Schengen”, scriu analiştii de la Erste.

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: