you're reading...
GENERAL, POLITIC, social

Legea „Big Brother” a trecut de parlament. Ce înseamnă asta pentru viața privată a milioanelor de români

Legea „Big Brother” a trecut de Parlament şi instituţiile statului, și mai are un singur pas de facut ca să intre în vigoare. Legea a ajuns acum pe masa președintelui, acesta urmând să decidă dacă o întoarce parlamentului sau o promulgă.

5

Șansele ca legea  să fie întoarsă de președinte sunt însă slabe, pentru că intrarea pe circuitul legislativ a fost decisă la o întâlnire la Cotroceni. O altă scăpare ar putea fi contestarea la Curtea Constituţională

În baza acestei legi, instituțiile statului  vor putea să ştie ra.pid ce fac românii pe internet sau pe telefon. Legea, contestată intens în trecut, a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi ar intra în vigoare în trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Prin această lege, operatorii de telefonie sau de servicii de internet vor trebui să pună la dispoziţia instituţiilor statului care sunt abilitate datele despre convorbiri, trafic şi chiar de localizare.

Dacă în unele cazuri se pot justifica aceste controale, alte prevederi sunt mai puţin plăcute pentru cetăţeni. Furnizorii de servicii de comunicaţie sunt obligaţi să stocheze timp de șase luni anumite date ale abonaților pentru a fi trimise, la cerere, autorităților.

Cum majoritatea cetăţenilor români au un telefon sau o conexiune la internet, atunci cam toată populaţia este privită de sus de „Big Brother”.

În urmă cu mai mult de un an, legea a picat la Curtea Constituţională. Dar a fost readusă în discuţiile după atentatele de la Charlie Hebdo de la începutul anului.

Legea a fost şi este criticată pentru că încalcă drepturi ale omului, iar statul poate afla ce fac românii în vieţile lor private.

sursă: digi24

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: