you're reading...
AUTO, ECONOMIC, GENERAL, international, IT / TEHNOLOGIE, JOBURI

Automobile Dacia este pentru prima dată cea mai mare companie din Europa de Sud Est.

Automobile Dacia este pentru prima dată cea mai mare companie din Europa de Sud-Est, cu venituri de 4,2 mld. euro, devansând OMV Petrom SA (4,1 mld. euro), potrivit unui clasament realizat de SeeNews, un furnizor de ştiri de business cu sediul în Sofia.

1111

Podiumul este completat de Lukoil Neftochim Burgas (Bulgaria), cu venituri de 3,3 mld. euro, în scădere cu 14% faţă de 2013.

România are 53 de companii în top 100 regional, fiind detaşat cea mai mare piaţă din regiune. Cinci dintre cele mai mari zece companii din clasamentul realizat de SeeNews sunt din România.

“Pentru prima dată de când SeeNews a început să publice Top 100, în urmă cu opt ani, liderul nu este o companie petrolieră, ci un producător din industria auto – Dacia, parte a grupului francez Renault”, notează autorii studiului.

Ambasada Franței a felicitat producătorul Dacia, inclusiv pe pagina oficiala de facebook, pentru această poziție în top.

aa

Studiul acoperă zece pieţe din Europa de Sud-Est (Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Slovenia).

Veniturile totale ale celor mai mari 100 de companii din regiune au fost de 100 de miliarde de euro anul trecut, mai mici cu 4 mld. euro faţă de 2013, în timp ce pragul de intrare în top a fpst de 420 mil. euro faţă de 458 mil. euro cu un an în urmă. 42 din cele 100 de companii au raportat afaceri în creştere.

sursă: zf.ro

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame