you're reading...
POLITIC

Gabriel Oprea nu mai vrea în niciun guvern. Rămâne însă pasibil de urmărirea penală

oprea

Gabriel Oprea ar fi anunțat astăzi că nu mai vrea să facă parte, în viitor, din nicio formulă guvernamentală, potrivit unor surse.

Potrivit surselor, Gabriel Oprea a spus că el, personal, nu mai vrea să facă parte din viitorul guvern, chiar dacă UNPR va fi cooptat.

De altfel, potrivit unor surse, PSD vrea să rămână la guvernare, însă fără să mai coopteze UNPR.

O altă informație care îl privește pe Gabriel Oprea a apărut tot astăzi. Dosarul morții motopolițistului Bogdan Gigină a fost preluat de Parchetul General întrucât există suspiciuni că ministrul de Interne Gabriel Oprea ar fi abuzat de coloana oficială în momentul accidentului.

În momentul în care Parchetul General a preluat dosarul de la Parchetul Capitalei înseamnă că există suspiciuni că vicepremierul Oprea ar fi folosit abuziv, împotriva legii, coloana oficială.

Declarațiile date de subalternii lui Gabriel Oprea și datele concrete pe care le-a adunat procurorii din registrele Brigăzii Rutiere arată că acesta este campionul absolut la capitolul „coloane oficiale”. Doar anul acesta a folosit de aproape 1.600 de ori, în București, astfel de modalitate de deplasare.

Dacă s-ar face o comparație, Victor Ponta, cel care avea dreptul legal la coloană oficială, a folosit echipajele Poliției de 800 de ori anul acesta. Klaus Iohannis, președintele țării a avut 400 astfel de deplasări, iar datele arată că și procurorul general, Tiberiu Nițu, a fost escortat de poliția rutieră de 600 de ori, deși acesta nu beneficia legal de acest drept.

În acest moment, pe lângă decesul polițistului Bogdan Gigină procurorii ar putea investiga un posibil abuz în serviciu al vicepremierului Gabriel Oprea. Acesta folosea coloana oficială în interes personal, iar declarațiile polițiștilor date în fața procurorilor arată că aceștia l-au însoțit de cel puțin o sută de ori pe Gabriel Oprea fie de la minister ori de acasă către diverse hoteluri și restaurante din București, ba chiar la saloane de înfrumusețare unde mergea pentru diverse servicii.

Pentru punerea sub urmărire penală a lui Gabriel Oprea procurorii trebuie să ceară aviz de la Senat.

sursă: digi24

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame