you're reading...
POLITIC

PRIMUL PARLAMENTAR care DEMISIONEAZĂ sub presiunea străzii. Deocamdată este singurul

tararache

Deputatul liberal Mihai Tararache a anunțat își va depune demisia în alb la conducerea Parlamentului. Pentru moment este un gest singular în parlament.

”E momentul demisiilor noastre, ale tuturor!”

„Protestele din seara trecută au reuşit performanţa de a dărâma un guvern care îşi pierduse oricum legitimitatea de foarte mult timp. Un premier trimis în judecată şi un vicepremier obraznic cu cetăţenii şi sfidător la adresa bunului simţ nu pot conduce o ţară. Vocile zecilor de mii de oameni care au cerut demisii în stradă, în multe dintre orasele ţării, au fost auzite.

Ponta, Oprea şi echipa lor au plecat, alungaţi de cetăţeni. E normal şi sănătos pentru democraţie să se petreacă aşa. Puterea vine la popor şi tot poporul e cel care ţi-o poate lua. Prin vot sau, mult mai direct, în stradă, prin proteste.

Însă demisiile lui Ponta, Oprea şi compania nu rezolvă criza sistemică în care se află România. E momentul unui nou inceput. E momentul ales de români pentru a începe de la zero. De la zero mandate. E momentul să demisionăm, cu toţii, pentru ca alegerile anticipate sa poata avea loc in cel mai scurt timp, fara niciun alt obstacol constitutional. E momentul, oricat de dureros ar suna pentru colegii incremeniti in scaunele de parlamentari, ca senatorii si deputatii sa demonstreze ca inteleg ceea ce li se cere din piata publica.

Eu am un mandat oferit de constanteni. Sunt deputat in Parlamentul Romaniei, la primul mandat,  si ii reprezint pe cei care mi-au incredintat aceasta inalta demnitate. Si cred cu tarie ca gestul corect pe care il pot face in perfect acord cu vointa alegetorilor mei este sa anunt ferm ca mandatul meu nu va sta in calea anticipatelor. Ii anunt public pe cetateni si pe colegii parlamentari ca demisia mea in alb este deja pregatita. Iar in momentul in care si parlamentarii Puterii vor intelege ca trebuie sa demisioneze, asa cum ne cer romanii in strada, si se va ajunge la consens politic pentru alegeri anticipate, demisia mea va fi prima care va fi pusa pe masa”, a declarat deputatul Mihai Tararache.
Pentru moment este doar o demisi în alb!

Anunțuri

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: