you're reading...
bancar, ECONOMIC, GENERAL, HOTNEWS, POLITIC

Conducerea BNR, salarii lunare de aproape 15.000 de euro

Veniturile conducerii Băncii Naţionale a României au fost date publicității. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, are un salariu net de peste  9.500 euro la care se adaugă indemnizația de membru al Consiliului de Administrație, de aproape alți 4.150 euro. 

Membrii Consiliului de Administrație al BNR primesc, pe lângă salarii, și indemnizații de vacanță – echivalentul unui salariu lunar net – , participare la profit – care poate ajunge la încă un salariu net lunar -, plus „alte drepturi bănești de maximum 1,6 salarii nete lunare”.

bnr

Directorii din banca centrală primesc și bonus de performanță, care poate ajunge la 100% din salariu. Membrii Consiliului de Administrație nu beneficiază de bonus de performanță.

Potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt al BNR „începând cu data de  1 septembrie a.c., pe website-ul BNR (în secțiunea „Conducere și organizare’) vor fi publicate informații legate de politica salarială din Banca Națională a României. Informațiile vor fi actualizate anual. Pentru conducerea executivă (guvernator, prim-viceguvernator, viceguvernatori) se publică următoarele date: veniturile standard lunare nete formate din salariul net lunar și indemnizația lunară netă primită în calitate de președinte, vicepreședinte sau membru al Consiliului de Administrație”.

Venituri lunare ale  conducerii executive a BNR:

bnr1

La încetarea contractului individual de muncă salariații Băncii Naţionale a României beneficiază de o indemnizație de pensionare, egală cu 12 salarii, calculată la nivelul ultimului salariu primit, cu condiția ca salariatul respectiv să fi lucrat, fără întrerupere, minimum 6 ani în cadrul băncii, anterior îndeplinirii condiţiilor legale de încetare a contractului individual de muncă.

În cazul salariaţilor care au lucrat în Banca Naţională a României mai puţin de 6 ani, fără întrerupere, anterior îndeplinirii condiţiilor de încetare a contractului individual de muncă, indemnizația de pensionare se acordă, diferențiat, astfel:

5 ani – 10 salarii;

4 ani – 8 salarii;

3 ani – 6 salarii.

Cât câștigă conducerea neexecutivă

Membrii neexecutivi ai Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României – Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina, Ágnes Nagy, Virgiliu-Jorj Stoenescu – primesc o indemnizație netă lunară de membru al Consiliului de administrație în valoare de 17.103 lei.

Aceștia pot beneficia şi de alte venituri conform legii.

În anul 2015, membrii neexecutivi au primit fiecare o sumă echivalentă cu o indemnizație netă.

Nivelurile minime și maxime aferente salariilor nete pentru funcțiile de conducere din Banca Naţională a României

Venituri lunare:

bnr2

Totodată salariații băncii pot primi și un bonus de performanță anual, acordat în funcție de rezultatele obținute în urma evaluării profesionale, în cuantum situat între 25% lși 100% din salariul lunar.

sursa: republica.ro

 

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: