you're reading...
bancar, ECONOMIC, GENERAL, international, IT / TEHNOLOGIE, social

CHINA schimba viitorul intregii lumi. Proiecte ce iti taie rasuflarea!

China, a doua economie a lumii, demonstrează în fiecare zi că noţiunea de „imposibil” este mult mai „elastică” decât am putea crede şi că limitele „supreme” pot fi mereu depăşite.

china-12

Unele dintre cele mai îndrăzneţe proiecte ce ţin de infrastructură se află între graniţele Chinei. Iar acestea sunt depăşite mereu de noi şi noi construcţii, care apar ca ciupercile după ploaie.

În următorii 10 ani, China şi-a propus să mute 250 de milioane de oameni în mega-oraşele pe care le construieşte.

Pentru a face loc unui număr de locuitori egal cu cel al Indoneziei, se impun proiecte de infrastructură masive. Unele sunt deja gata, altele sunt în plină construcţie.

De la aeroporturile enorme şi până la oraşele construite în deşert, China reinventează termenul de „mare”, arată Business Insider.

O astfel de construcţie este telescopul Pingtang, pornit în septembrie, anul acesta. Este al doilea cel mai mare radiotelescop din lume, având un diametru de 500 de metri. Întregul proiect a costat 110 milioane de dolari.

pingtang

Tunelul Qinling este cel mai lung din China, măsurând peste 18 kilometri. Este săpat sub muntele Zhongnan, iar construcţia sa a costat 473 de milioane de dolari.

tunnel

Un efort bugetar de 900 de milioane de dolari a însemnat construcţia centralei hidroelectrice Tianhuangping, cea mai mare din Asia, care joacă un rol vital în estul ţării.

hidro

Shanghai Synchrotron Radiation Laboratory este cel mai mare centru de cercetare din China, locul unde se pun la cale proiecte ştiinţifice majore ale Beijingului. Este şi cel mai scump centru de cercetare, costând 176 de milioane de dolari.

laboratory

Proiectul Shanghai World Financial Center, un imobil înalt de aproape 500 de metri, găzduieşte al doilea cel mai înalt hotel din lume. Construcţia imobilului a costat 1,1 miliarde de dolari.

Turnul Shanghai, de 128 de etaje, care măsoară 633 de metri, este cel mai înalt zgârie-nori din China. E al doilea cel mai înalt imobil din lume, pentru construcţia sa fiind alocate 2,4 miliarde de dolari.

trade-center

„Noul oraş Nanhui”, numit şi Lingang, se construieşte de la zero. Început în 2003, va fi gata în 2020, când va fi casă pentru aproape un milion de oameni. Valoarea proiectului: 4,5 miliarde de dolari.

lingang

 

sursa: independent

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: