you're reading...
bancar, ECONOMIC, GENERAL, HOTNEWS, international, JOBURI, ONG, POLITIC, social

Cum sunt scoși din țară banii românilor

lei-2

Multinaționalele ar putea plăti impozit pe împrumuturile acordate filialelor din România, iar acest lucru s-ar întampla ca efect al unui proiect de lege inițiat de un grup de 23 de deputați PNL.

„Costurile excedentare ale îndatorării sunt deductibile doar până la 30% din câștigurile contribuabilului”, se arată acest proiect de lege privind „stabilirea normelor împotriva practicilor de evitare a obligațiilor fiscale” inițiat de un grup de 23 de deputați PNL.

Una dintre metodele de evitare a obligațiilor fiscale practicate în prezent de către majoritatea multinaționalelor constă în împrumutarea filialei și apoi utilizarea câștigurilor acesteia pentru rambursarea împrumutului, cheltuiala respectivă fiind deductibilă fiscal (scutită de impozitare).

Astfel că, în loc de profit, filiala locală rambursează, deductibil, împrumutul acordat de compania-mamă, erodându-și marja de profit. Proiectul vine să limiteze la 30% din câștiguri această cheltuială cu rambursarea de împrumuturi, restul urmând a se impozita cu 16% (ca impozit pe profit).

Inițiativa legislativă prevede, potrivit Mediafax, impozitarea firmelor în locul (țara) în care a fost realizat profitul și transpune în legislația națională Directiva (UE) 2016/1164 a Consiliului European, măsură pentru care România are anul 2019 ca termen de implementare.

sursă: activnews

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: