you're reading...
GENERAL, international, ONG, POLITIC, social

Penalii din UDMR, sprijiniti si incurajati de guvernul Ungariei

Asa cum au obisnuita, sa  se amestece in treburile interne ale statelor din jur, oficialii maghiari le transmit incurajari spre incalcarea legilor, si sustinere colegilor maghiari din UDMR.

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a sustinut ca politicieni maghiari din Romania sunt intimidati „sub pretextul luptei anticoruptie”, potrivit DailyNews Hungary. El si-a declarat sprijinul pentru liderii oricarei comunitati maghiare din strainatate care ar fi „persecutati nedrept” pentru ca reprezinta interesele comunitatii. 

Autoritatile romanesti au lansat proceduri penale fata de patru politiceni pentru coruptie, noteaza publicatia DailyNews.

„Ceea ce se intampla este o intimidare a ungurilor sub pretextul luptei anticoruptie”, sustine vicepremierul Ungariei.

Procedurile legale au fost evident lansate impotriva unor lideri maghiari care joaca un rol crucial in mentinerea comunitatii si care insista pentru interesele si supravietuirea ei, a adaugat vicepremierul ungar.

„Ungaria nu-i va dezamagi niciodata pe acesti oameni, ei pot intotdeauna sa se bazeze pe sprijinul Ungariei”, a afirmat Semjen, adaugand ca tara sa va cauta sa obtina sprijin pentru ei la toate forurile internationale.

Semjen a acordat premiul Maghiarii din Afara Frontierelor catre patru politicieni din Romania: Arpad Antal, primar in Sfantu Gheorghe, Robert Raduly si Domokos Szoke (primar, respectiv viceprimar in Miercurea Ciuc) si Janos Mezei, fost primar in Gheorghieni. Premiile au fost date vineri la consulatul general al Ungariei din Romania.

Raduly Robert si viceprimarul Szoke Domokos au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in luna iunie 2015 si si sunt judecati de tribunalul Mures pentru mai multe infractiuni, inclusiv abuz in serviciu. Raduly Robert este la al patrulea mandat de primar in Miercurea Ciuc.

Antal Arpad a fost sprijinit de UDMR pentru un nou mandat anul acesta desi este anchetat de DNA. Antal Arpad este cercetat intr-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii orasului, respectiv de modernizare a unor strazi si trotuare, realizarea de piste pentru biciclisti si iluminat public, printr-un credit de la BERD.

bozgolandya

DNA l-a trimis in judecata in mai 2015 pe Janos Mezei, primar al municipiului Gheorgheni, acesta fiind acuzat de abuz in serviciu pentru ca ar fi vandut un teren catre o firma desi fusese concesionat catre o alta companie.

Edilul este acuzat si de santaj – pentru ca l-ar fi somat pe denuntator, administrator al societatii ce concesionase terenul sa renunte la functie –  si de instigare la delapidare pentru ca a determinat-o pe secretara sa a determinat-o pe secretara sa, Barabas Eva Csilla, sa-i aduca acasa inregistrari ale unei sedinte a consiliului local.

sursa: hotnews

 

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: