you're reading...
GENERAL, HOTNEWS, POLITIC, social

In plin scandal pe tema plagiatelor, Biblioteca Nationala a blocat accesul la consultarea lucrarilor de doctorat.

bnr-2

În plin scandal al lucrărilor plagiate, Biblioteca Națională a României interzice, de la 1 septembrie, accesul publicului la consultarea tezelor de doctorat care fac parte din Depozitul Legal al instituției.

Ileana Șerbănescu, noua șefă a Depozitului Legal, a susținut că lucrările sunt „intangibile” pentru „generațiile viitoare” și, de când a ajuns în funcție, nu permite scoaterea acestora din Depozitul Legal. Asta deși propriul regulament pentru cititori permite consultarea, informează news.ro.

Până când Șerbănescu a devenit șefa depozitului, tezele de doctorat puteau fi solicitate pentru consultare, în zilele de miercuri, într-una dintre sălile de lectură ale instituției. Acum, susține aceasta, ele nu mai pot fi citite pentru că sunt ”intangibile”.

„Biblioteca Națională primește tezele de doctorat prin Legea Depozitului Legal (legea 111/1995 – n.r.). Exemplarul care vine în Biblioteca Națională face parte din depozitul legal intangibil. În consecință, exemplarele care vin în Depozitul Legal nu se comunică utilizatorilor. Nici carte, nici periodice, nici teze”, a declarat Ileana Șerbănescu, în timp ce era filmată cu camera ascunsă.

După ce i s-a spus că, până la venirea sa, tezele de doctorat puteau fi consultate, Șerbănescu a replicat: „Da, cu acordul șefului serviciului DL (Depozit Legal – n.r.). Eu nu-l dau. Am propus, prin director”.

Șerbănescu mai spune că singura posibilitate pentru consultarea acestor teze de doctorat este formularea unei cereri pentru digitalizarea lucrării iar acest lucru se va face „în limita resurselor umane și financiare pe care le are Biblioteca”.

Contactată ulterior de news.ro pentru a i se spune că a fost filmată cu camera ascunsă, Șerbănescu a insistat că a luat decizia în baza Legii depozitului legal.

Noile reguli vin în contextul scandalului tezelor de doctorat plagiate. Printre persoanele implicate se numără Victor Ponta, Gabriel Oprea, Robert Negoiță, Petre Tobă, Florentin Pandele, Bogdan Licu și mulți alții.

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: