you're reading...
ECONOMIC, GENERAL, POLITIC, sanatate, social

Cum vor sa ne salveze PSD si ALDE din mainile ministrului ucigas si traficant de organe

alegeri

Unde ne-au adus ultimii 26 de ani de guvernare, la capitolul sănătate? Pe locul I în topul european al deceselor evitabile. Mai direct spus, 1 din 2 români moare cu zile, pentru că sistemul nu e în stare să-l salveze. Ce ne-a adus aici? Hoția și iresponsabilitatea criminală a celor care au fost la putere în toți anii ăștia.

Ce fac oamenii responsabili de dezastrul în care suntem, în aceste zile? Campanie electorală cu sănătatea noastră.

O să rezum în cele ce urmează scandalul transplantului de plămâni care v-a trecut sigur pe la urechi în ultimele zile. Poate că n-ați avut timp să-i descurcați ițele și să-i detectați duhoarea electorală, așa că am făcut-o eu pentru voi.

Rezumate, lucrurile arată așa:

Binecuvântat de Sorin Oprescu și Bănicioiu, managerul spitalului Sfânta Maria din București, Narcis Copcă, face investiții de 10 milioane de euro, în ideea de a da drumul transplantului de plămâni în spitalul cu pricina.

Nu știm încă la ce prețuri a fost achiziționată aparatura, știm doar că, de exemplu, clinica nefuncțională pentru arși de la Floreasca a fost dotată la prețuri exorbitante de un apropiat al lui Sorin Oprescu și că Secureanu de la Malaxa și-a făcut chiar și casă pe banii spitalului.

Mai știm că acreditarea centrului de transplant de la Sfânta Maria a fost făcută de Victor Zota (fost șef al Agenției Naționale de transplant), care are deja o condamnare penală pentru acreditarea unei clinici care făcea trafic ilegal de ovule.

Zota a dat acreditarea în martie 2016, FĂRĂ ca în centru să existe compartiment de pneumologie, esențial în îngrijirea post-transplant. DUPĂ ce a fost acreditat, spitalul a cerut suplimentarea structurii organizatorice cu acest compartiment obligatoriu. Care a fost răspunsul Agenției Naționale de Transplant la întrebarea “Cum s-a făcut totuși acreditarea, în aceste condiții?”, pusă de Minister? Acesta: “Spitalul Sfânta Maria îndeplineşte majoritatea condiţiilor necesare, cu toate acestea, având în vedere complexitatea procedeului de transplant pulmonar, considerăm oportun un studiu aprofundat şi imediat al noilor structuri solicitate şi al riscurilor ce pot apărea”. Cum ar veni “OK, am dat acreditarea, dar ar trebui totuși să mai studiem problema”. Studiul nu s-a mai făcut niciodată, iar compartimentul de pneumologie obligatoriu în îngrijirea post-operatorie a pacienților transplantați nu există nici azi.

Spitalul a continuat însă să ceară bani Ministerului Sănătății, pentru începerea activității de transplant. Câți bani? Păi, inițial 120.000 de euro per transplant, adică exact cât ar fi fost costul unuia făcut la clinica AKH din Viena. Când Ministerul a cerut justificarea costurilor, spitalul a revenit cu un deviz de 80.000 de euro. Cum s-a ajuns de la 120.000 la 80.000? Mister absolut.

Mai știm că, acum o săptămână, în plină campanie electorală, Narcis Copcă, managerul de la Sfânta Maria și Gabriela Firea de la PSD au ieșit direct cu acuzația că ministrul Sănătății a omorât un pacient care era pe lista de așteptare pentru transplant la Sfânta Maria, refuzând să aprobe finanțarea activității, înainte de rezolvarea tuturor chestiunilor de care depinde supraviețuirea pacienților  ……………………..

Ca să concluzionăm, ați înțeles care e ultimul nivel de jeg la care a ajuns campania electorală a PSD și ALDE, da? Ministrul Sănătății omoară oameni și face trafic de organe, iar oamenii lui distrug copilașii bolnavi de cancer.

………………

Dar să continuăm cu povestea, căci partea cea mai hardcore de-abia urmează.

Citește mai departe pe:  simona

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: