you're reading...
GENERAL, HOTNEWS, international, MILITAR / APARARE, POLITIC, social

Relatia diplomatica Romania-Ungaria, la un pas de sfarsit!

huhu

„As fi dat mai devreme cu pumnul in masa romanilor”- declara „cu tupeu de golan” Semjen Zsolt, viceprim-ministru al Ungariei!

Nemeth Zsolt, presedintele Comisiei de Politica externa a Parlamentului ungar si Semjen Zsolt, viceprim-ministru al Ungariei, responsabil cu politica nationala au sustinut, luni, 5 decembrie, o conferinta de presa intr-o nota foarte ofensiva, transmite index.hu.

Potrivit aceleasi surse, evenimentul a fost prilejuit de  alegerile din 11 decembrie din Romania. Reamintim faptul ca in urma cu cateva zile Ministrul ungar de externe, Szijjarto Peter, a interzis diplomatilor maghiari sa participe la manifestarile organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie, subliniind ca maghiarii nu au motiv sa sarbatoreasca.

In acest context, Nemeth si Semlyen au aratat ca relatiile diplomatice maghiaro-romane sunt proaste, si au devenit din ce in ce mai proaste dupa 2012. La intrebarea daca pentru aceasta situatie are vreo responsabilitate si partea maghiara, Semjen a declarat urmatoarele: “Am constiinta curata, trebuie sa spun ca nu” (mai corect ar fi :”constiinta spalata”).

Viceprim-ministrul ungar a mai declarat ca in  privinta relatiiei diplomatice maghiaro-romane, partea maghiara nu poate fi “deloc criticata, cel mult poate fi criticata ca nu a dat cu pumnul in masa mai devreme”. Nemeth Zsolt nu s-a delimitat de actiunea ministrului de externe Szijjarto Peter, aratand ca decizia cu privire la Ziua nationala a Romaniei nu este in sfera lui de competenta, raspunderea trebuie asumata de ministru.

Astfel, refuzand sa se delimiteze de gestul agresiv si provocator al Ministrului de Externe, cei doi au continuat sa arunce paie pe foc, cu o aroganta demna de secolele trecute, cand ungurii abuzau in cele mai criminale moduri populatia romaneasca din Transilvania.

Atitudinea diplomatilor maghiari, din ultimele zile, a fost catalogata in presa in ultimele  48 de ore ca fiind una a unor „maimute iritate”, „golani”, „diplomati crizati” sau „extremisti”.

Comportamentul deloc-diplomatic a fost reclamat, inca de la prima actiune a ministrului de externe ungar, de presa si politicienii din romani  (poate in prea mica masura), insa reactia si mai golaneasca a reprezentantilor guvernului ungar subliniaza o imposibilitate diplomatica de comunicare, in termeni civilizati, cu statul vecin.

Atmosfera apasatoare a conferintei a fost resimtită in special prin faptul că ambii politicieni au repetat de mai multe ori cat de proaste sunt acum relatiile diplomatice maghiaro-romane, ceea ce a facut portalul index.hu sa menționeze ca a le-a adus aminte de timpurile razboinice.

sursa: index.hu

Anunțuri

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: