you're reading...
ECONOMIC, GENERAL, HOTNEWS, international, IT / TEHNOLOGIE, JOBURI, POLITIC

O tara din Estul Europei este viitorul paradis al dezvoltatorilor IT si al inovatiilor Hi-Tech

minsk

Hub-urile IT deja conturate aici, mâna de lucru ieftină şi bine calificată şi facilităţile fiscale fac din Belarus paradisul dezvoltatorilor cu ambiţii globale.

 Belarus, ţară în fruntea căreia se află Aleksandr Lukaşenko, fost manager care a lucrat la o fermă şi care este cunoscut pentru tractoarele fabricate, a devenit un Silicon Valley al Europei de Est.  Specialiştii spun că Hi-Tech Park, un paradis pentru companiile IT din estul capitalei Belarusului, Minsk, a creat un mediu care a favorizat inovaţia, potrivit The Wall Street Journal.

Fosta Republică Sovietică, situată între Rusia şi Polonia, are 9,5 milioane de locuitori. Populaţia din Belarus este considerată o populaţia bine educată şi cu costuri relativ scăzute ale forţei de muncă. Belarus a devenit unul dintre cei mai mari şi mai stabili furnizori de tehnologie outsourcing din Europa. În 2015, principalul hub de IT din Belarus a avut exporturi în valoare de aproximativ 705,6 milioane de dolari.

“Este un loc relativ ieftin pentru a dezvolta”, a declarant cu Piotr Iwanicki cu privire la Hi-Tech Park, director al Superhot Team, o companie poloneză care a dezvoltat jocul video numit „Superhot”. ” Este un loc perfect pentru a dezvolta jocuri”, a adăugat el.

Ideea dezvoltării parcului i-a aparţinut lui Valery Tsepkalo, actualul director al Hi-Tech Park, în timpul unei vizite la Silicon Valley.

La sfârşitul anilor 1990 şi începutul anilor 2000, Valery Tsepkalo a fost ambasadorul Belarusului în SUA şi a remarcat necesitatea de a păstra talentul în ţara sa de origine.

Una dintre cele mai mari succese ale Hi-Tech Park este Game Stream, o companie cu sediul la Minsk, care a conceput semnătura jocurilor video Wargaming Group, „World of Tanks”. Lansat în 2010, jocul permite utilizatorilor să se confrunte între ei. În luna octombrie, jocul a avut aproape 12 milioane de utilizatori activi lunar pe PC-uri şi console, în conformitate cu SuperData Research, scrie The Wall Street Journal.

„Ne-a plăcut să lucrăm mai mult în Belarus [decât în alte ţări], deoarece cultura muncii, etica, educaţia şi calitatea oamenilor au fost la un nivel foarte ridicat”, a declarat Igor Magazinik, co-fondator Viber pentru The Wall Street Journal.

Wargaming, compania care are sediul actual în Cipru şi alte 16 birouri la nivel mondial, a fost fondată în Belarus în urmă cu 18 ani şi a făcut câteva jocuri de nişă care s-au bucurat de o popularitate redusă. Succesul care a făcut ca firma să fie recunoscută la nivel mondial a fost reprezentat de crearea jocului „World of Tanks”.

Belarus are o economie dominată de stat, iar preşedintele Aleksandr Lukaşenko menţine un control strâns asupra vieţii politice. Însă la începutul acestui an, Uniunea Europeană a ridicat cele mai multe sancţiuni împotriva ţării, în ciuda preocupărilor constante legate de abuzuri privind drepturile omului.

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: