you're reading...
ECONOMIC, GENERAL, international, JOBURI, ONG, POLITIC, social

Peste 60% din decoratiunile de Craciun, din intreaga lume, sunt fabricate intr-un singur ORAS in China

china.png

Orasul Yiwu ar trebui sa fie populat cu cea mai mare comunitate de crestini din intreaga lume, daca am judeca in dupa numarul de muncitori din fabricile de decoratiuni de Craciun si faptul ca pe intreg parcusul anului aici se fabrica aproape 60% din produsele specifice acestei sarbatori ce se comercializeaza la nivel mondial.

Acest „orasel” in schimb se afla in China si este impanzit de mii de fabricute bazate pe munca manuale si fabrici moderne si tehnologizate, ce produc de la cele mai marunte globulete pana la cei mai impunatori brazi artificiali.

Provincia Zhejiang, in jurul orasului Yiwu este „exploatata” de  cei mai  multi chinezi la nivelul intregii tari, insa acestia nu sunt muncitorii. Sunt proprietarii si comerciantii en-gros care distribuie mii de containere maritime pe toate continentele. Desi business-urile sunt detinute de cei mai bogati chinezi, productia se bazeaza pe forta de munca din regiunile sarace ale chinei, muncitori ce au migrat la sute de km de casa, poate mii, in speranta unui loc de munca care sa le asigure supravietuirea. Acestia sunt platiti de cele mai multe ori cu un castron de orez, desi paradoxal decoratiunilor produse de ei  „imbogastessc” spiritul de sarbatoare si prosperitate in casele milioanelor de oameni , in fiecare an de Craciun;
„Cu cat ambalez mai multi brazi, cu atat castig mai mult. Ma platesc cu un mai putin de un penny pentru fiecare sir de betea pe care o realizez manual” le povesteste jurnalistolor  Aljazeera, Wang, o batranica de peste 65 de ani

china 2.png

Desi in majoritatea proceselor de fabricatie sunt folosite substante toxice, muncitorii folosesc cel mult o masca chirurgical, inutila in fata vaporilor ucigatori.

china 7.png

O singura fabricuta produce, singura, peste un milion de brazi artificiali, din fiecare categorie, cu un profit anual de peste 4,4 milioane de dolari:  „Noi vindem brazi in toata lumea, insa in USA in special se vand cei de prost gust, cu  multe luminite intermitente. Englezi prefera brazii traditionali, simpli si fara instalatii electrice. Australienii nu cumpara brazi, ei se duc pur si simplu si taie unul”
glumeste in cel mai serios sarcastic mod  Reng Guoan, general manager al companiei Sinte An.

china 5.png

china 6.png

china-3

sursa: aljazeera

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: