you're reading...
GENERAL, social

Romanii care muncesc in strainatate sunt vizati de ANAF. Ce le-a pregatit statul roman

work abroad.png

NOUL COD FISCAL: „5,5 la sută din salariul din străinătate REVINE STATULUI !”

Conducerea ANAF consideră că doar prin controlul amănunţit al banilor care ajung în România pe diferite căi se poate face o impozitare corectă. Astfel, potrivit unei directive din 2015, statul  român  verifică proveniența banilor pe care românii care muncesc în străinătate îi trimit acasă.

Măsura ar ajuta statul român, aflat deja într-un impas financiar, susțin inspectorii ANAF.

Vizaţi sunt românii care trimit bani familiei în România. S-a decis ca, în primul rând să se verifice provenienţa acestor bani.

Deși, cu siguranță, românii  nu au toţi cunostință de această nouă iniţiativă a ANAF, aceasta a intrat în vigoare de la 1 octombrie 2015, si ii vizeaza pe toţi cei care au venituri in străinătate.

Mai mult, incepând cu 2017 ANAF  propune prin noul cod fiscal,  impozitatea veniturilor românilor plecaţi la muncă în străinătate: „5,5 la sută din salariul acestora REVINE STATULUI ROMAN!”, potrivit surselor.

Decizia radicală este menită să prevină fraudele fiscale, dar mult mai important, sa alimenteze bugetul statului cu venituri suplimentare

Acestia au obligaţia să se declare la ANAF pentru a fi luaţi în evidenţă, în termen de 15 zile de la dată când nu realizează venituri, conform art. 180 din noul Cod fiscal. Plata contribuţiei se poate face trimestrial, în dată de 25 a ultimei luni din trimestrul respectiv. În caz contrar, aceştia vor suportă rigorile legii, iar sancţiunile nu sunt deloc de neglijat.

Anul 2016 a adus alte modificări importante, prin noul Cod Fiscal, iar printre cei vizaţi de schimbare sunt la rândul lor si românii plecaţi la muncă în străinătate. Prin noile reglementari în vigoare  persoanele care nu au rezidenţă în România sunt obligate să îşi exercite drepturile cetăţeneşti prin plata contribuţiei integrale la CAS. De asemenea, începând din anul 2016, acestea nu vor mai fi coasigurate de o persoană din familie care contribuie la sistemul de sănătate.

Un alt aspect important este cel privind pensia si contributia la fondurile de pensii.

Din ianuarie 2007, de când România a devenit membră al UE, se aplică prevederile legislaţiei europene în domeniul securităţii sociale, astfel românii care au muncit în spaţiul UE şi care au împlinit vârsta pensionării pot beneficia de o pensie comunitară, în funcţie de vârsta standard de pensionare în ţara în care au lucrat. Pentru a beneficia de aceste drepturi românii trebuie să depună o cerere şi actele doveditoare la Casa Naţională de Pensii.

3,5 milioane de români muncesc în prezent în străinătate, iar, conform acordurilor europene, vechimea în muncă este recunoscută dacă au avut contracte legale. Mulţi spun însă că „importul” anilor de muncă este un proces greoi şi de durată, motiv pentru care unii renunţă la drepturi.

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: