you're reading...
GENERAL, sanatate

Una dintre cele mai cunoscute bauturi din lume, interzisa in Franta si Danemarca.

redbull.png

A fost interzisă în două ţări europene, dar în România se vinde înca in toate magazinele. Băutura care „îţi dă aripi spre MOARTE- REDBULL

REDBULL a fost creat pentru a stimula creierul și nu pentru a fi consumat ca băutură inofensivă sau răcoritoare. Energizantul se comercializează la nivel mondial cu sloganul: ”Mărește rezistența fízica, îmbunătățește capacitatea de concentrare  și viteza de reacție, dă energi­e și o stare de spirit mai bună. Toate acestea se presupune că există într-o cutiuță de RED BULL, băutura „energizantă a mileniului” – după cum spune producătorul.

Băutură a fost creată de  Dietrich Mateschitz, un producător austri­ac , care a descoperit-o  în timpul unei călătorii de afaceri la HONG KONG , unde se întâlnea cu un fabricant de periuțe de dinți .
Lichidul – bazat pe o formulă ce conține cafei­na și taurină – făcea furori în orașul respectiv;  atunci s-a gândit că ar putea aduce produsul în Europa, unde nu era încă nici cunoscut, nici înregistrat, și se putea astfel erija în producător.

Norvegia, Islanda, Venezuela , Republica Dominicană, Puerto Rico și alte țări din Caraibe avertizează celelalte națiuni că, amestecul acestui lichid cu alcool creaza  o bombă cu ceas pentru corpul omenesc. Aceste tări au interzis de mult comericlizarea produselor energizante.

De curand alte două state au luat decizia de interzicere a comercializarii energizantului REDBULL.

redbullfranceFRANȚA ȘI DANEMARCA au  interzis băutura mortală, datorită componentelor sale  de vitamine amestecate cu GLUCURONOLACTONA.

Glucuronolactona este un produs chimic de înaltă periculozitate, folosit de către Departamentul de Apărare din Statele Unite în anii 60 pentru stimularea moralului trupelor cantonate în VIETNAM, și acționa ca un drog halucinogen care calma stressul de război. Totuși efectele sale în organism au fost devastatoare și  a fost întrerupt datorită numărului mare de cazuri de migrene ,tumori cerebrale și boli ale ficatului manifestate la soldații care au consumat așa ceva. În plus, pe cutia de RED BULL se poate citi conținutul: Glucuronolactona!

Glucuronolactona, catalogată între medicamente ca un stimulent.
Ce nu spune cutia de RED BULL, sunt consecințele consumului, care ar obliga  la o serie de AVERTIZĂRI:
1.ESTE PERICULOS SĂ-L BEI  CHIAR DACĂ DUPĂ ACEEA NU FACI EXERCIȚII  FIZICE, pentru ca prin funcția sa energizantă accelerează  ritmul cardíac și iți poate provoca un INFARCT  FULGERĂTOR.
2.Ești în pericol de a suferi o HEMORAGIE CEREBRALĂ, pentru că REDBULL conține compuși care diluați în sânge fac inima să pompeze mai puțin, și faci efort fizic  simțindu-te mai puțin epuizat.
3.Este interzisă combinarea REDBULL cu alcool, pentru că amestecul se transformă într-o ‘bombă mortală’ care ATACĂ DIRECT  FICATUL,  distrugând anumite zone care nu se mai refac niciodată.
4.Una dintre componentele principale ale RED BULL-ului este  vitamina B12, utilizată  în medicină pentru recuperarea pacienților intrați în  coma alcoolică. Astfel consumul energizantului produce hipertensiune și o stare de excitabilitae, ca și cum ai fi în stare de ebrietate, fără a fi băut alcool .
5.Consumul frecvent de REDBULL duce la apariția unei serii de afecțiuni nervoase și neuronale ireversibile (nu se pot recupera).

energizante2

Red Bull, este companie care vinde anual peste 1 miliard de cutii, in 143 de tari. Numai in Marea Britaniei, vanzarile se cifreaza la 271 de milioane de lire sterline (340 de milioane de euro), in fiecare an.

In Marea Britanie insa, problema este mult mai serioasa, pentru ca bautura a devenit o adevarata emblema a grupurilor de tineri: amestecata cu votca, bautura energizanta este un „must” al petrecerilor de tineri de 20 de ani.

energizante.png

Concluziile testelor și analizelor asupra baurturilor energizante, la nivel mondial, sunt cat se poate de diferite și controversate. O parte dintre acestea sunt influențate și comandate de producători, susținute de campanii puterice de promovare și sponsorizare, inclusiv a competitiilor sportive. Consumatorii, in special tinerii, sunt incurajați la consum, direct sau indirect. Cu toate acestea părerea medicilor și specialiștilor este clară:  ENERGIZANTELE sunt băuturi ce ar trebui interzisăe în toată lumea; POT UCIDE! SI O FAC!

sursa: infoalert.ro

 

Despre jurnaluldemaine.ro

JURNALUL DE MÂINE PRIMUL ZIAR ȘCOALĂ, DIN ROMÂNIA! ÎNFIINȚAT ÎN 2007 | Romanian Online News Agreggator |

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

Learnex

ROBOHUB

ROBOHUB

ASOCIAȚIA SUPORT

<span>%d</span> blogeri au apreciat: