you're reading...
GENERAL, sanatate

A fost creat primul embrion ”himera” porc-om, intr-un studiu revolutionar si totusi controversat

dna.png

Pentru a crea embrionul himeră, celule stem umane, care se pot dezvolta in orice tesut, au fost injectate într-un embrion de porc. Este prima dovada ca se pot crea himere prin combinarea materialului genetic de la oameni și animale, noteaza BBC

Cu toate acestea, studiul stiintific publicat in revista Cell prezinta procesul ca pe o provocare, iar posibilitatea de a crește organe umane in animale este îndepărtata.

“Scopul final este de a creste țesuturi sau organe funcționale care pot fi folosite la transplant, dar noi sunt departe de asta. Acesta este un prim pas important,” a declarat Juan Carlos Izpisua Belmonte, coordonatorul cercetarii.

Bertone a mai spus ca “Oamenii și porcii sunt separați de o lunga perioadă de timp în evoluție. Dezvoltarea în uter este, de asemenea, mult mai rapida la porci – sarcina dureaza mai putin de patru luni, comparativ cu aproximativ nouă luni la oameni. De aceea, posibilitatea de a crește animale cu organe umane, cum ar fi o inimă, pancreas sau ficat, care pot fi transplantate, este foarte indepartata”.

himera

Procedeul pare să fie foarte ineficient, un procent de sub 10%  de embrioni implantați  au continuat să se dezvolte până la stadiul de 28 de zile;

Cu toate acestea, cercetatorii sustin ca acest procedeu ar putea fi util pentru: testarea medicamentelor, inainte de a efectua studii pe oameni; studierea apariției si declansarii bolilor umane; înțelegerea primelor etape ale dezvoltării embrionului uman; explicarea diferențele dintre organe ale diferitelor specii.

Studiul a readus in discutie ingrijorari etice privind problema aparitiei unor animale inteligente cu creier umanizat sau posibilitatea ca aceste creaturi bizare sa fie eliberate in natura in mod accidental. National Institutes of Health (NIH) din SUA a impus anul trecut un moratoriu privind finanțarea pentru experimente controversate, luand in considerare aceste riscuri.

Deși cercetatorii au realizat un studiu care este legal, se declară  conștienți de controverse:

“Ne limităm dezvoltarea la o lună, este suficient să înțelegem modul în care se amestecă, se diferentiaza si se integreaza celulele,” spune Belmont.

“O posibilitate este sa lasam aceste animale să se nască, dar acest lucru nu este ceva ce ar trebui să permitem să se întâmple în acest moment, spune Dr Jun Wu din echipa de cercetare, pentru BBC.

“Nu tot ceea ce știința poate face, ar trebui sa facem si noi, nu trăim într-o nișă în laborator, trăim cu alți oameni și societatea trebuie să decidă ce se poate face”.

sursă: hotnews

 

Despre jurnaluldemaine.ro

JURNALUL DE MÂINE PRIMUL ZIAR ȘCOALĂ, DIN ROMÂNIA! ÎNFIINȚAT ÎN 2007 | Romanian Online News Agreggator |

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

Learnex

ROBOHUB

ROBOHUB

ASOCIAȚIA SUPORT

<span>%d</span> blogeri au apreciat: