bigpharma
Americanii ar putea beneficia de medicamente mai ieftine. Asta și dacă reprezentanții Big Pharma de peste Ocean vor ține cont de ce le-a spus Donald Trump, în prima întâlnire cu ei de la învestirea sa.
Donald Trump a declarat marți, în timpul unei întâlniri cu reprezentanți ai companiilor din industria farmaceutică a SUA, că prețurile medicamentelor sunt ‘astronomice’ și a promis că va lua măsuri pentru diminuarea lor. Dar și pentru a accelera procesul de avizare a unor noi medicamente.
La puțin timp după alegerea sa, Trump afirma că aceste companii farmaceutice „sunt responsabile de crimă, făcând referire la taxarea excesivă a autorităților pentru medicamente”.
„Ați făcut o muncă uriașă, dar hai să scădem prețurile”, a spus Trump, precizând că unul dintre obiectivele sale în acest domeniu este să elimine barierele legislative care în prezent obligă multe societăți din sectorul farmaceutic să-și mute producția în alte țări pentru a fi competitive.
„Vreau să-și aducă înapoi companiile în SUA. Vreau să producă în SUA (…) Vom schimba multe reglementări”, a punctat liderul de la Casa Albă, reluând astfel o binecunoscută temă evocată în campania electorală.
Reuniunea de marti se înscrie în seria de întâlniri pe care noul președinte american le are cu reprezentanții diferitelor sectoare economice pentru a discuta cu ei despre strategiile ce vor fi urmate în fiecare domeniu.
sursă: activenews