you're reading...
ECONOMIC, GENERAL, HOTNEWS, international, ONG, POLITIC, social

65,6 milioane de oameni! Cifra terifianta comunicata de ONU in 2017

refugees

Un număr record de 65,6 milioane de oameni la nivel mondial sunt fie refugiaţi, fie solicitanţi de azil, fie strămutaţi intern, potrivit unui raport anual al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, notează BBC News.

Cifrele estimate pentru sfârşitul anului 2016 reprezintă o creştere faţă de 2015. Aproximativ 10,3 milioane de persoane au fost strămutate doar în 2016. Escaladarea conflictului din Sudanul de Sud este un factor semnificativ al acestei înrăutăţiri a situaţiei mondiale.

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, a tras un semnal de alarmă şi consideră că este vorba despre încă un eşec descurajant al diplomaţiei internaţionale.

„Lumea pare incapabilă să facă pace. Observăm cum vechile conflicte continuă să se înrăutăţească, iar noi conflicte izbesc şi produc instabilitate. Strămutarea forţată este un simbol al războaielor care nu se termină niciodată”, a mai declarat comisarul Filippo Grandi.

Oficialul ONU a avertizat asupra presiunii puse pe multe dintre cele mai sărace state ale lumii, întrucât aproximativ 84% dintre persoanele strămutate trăiesc în ţări cu venituri mici şi medii.

„Cum să mă adresez ţărilor cu resurse mult mai reduse, din Africa, Orientul Mijlociu, Asia, să primească milioane de refugiaţi dacă ţările mai bogate refuză să facă acest lucru? Sper că datele prezentate azi vor încuraja ţările dezvoltate să regândească strategia: nu doar să accepte mai mulţi refugiaţi, dar să investească în promovarea păcii şi în reconstrucţie”, a mai spus Filippo Grandi.

Războiul civil din Siria rămâne cea mai important sursă a migraţiei, cu 12 milioane de oameni – aproape două treimi din populaţie – care s-au mutat în alte zone ale ţării sau au plecat în străinătate, potrivit datelor ONU. Urmează Columbia (7,7 milioane de persoane), Afganistan (4,7 milioane), Irak (4,2 milioane) şi Sudanul de Sud (3,3 milioane).

Turcia găzduieşte cei mai mulţi dintre refugiaţi, 2,9 milioane. Urmează Pakistan (1,4 milioane), Liban (un milion), Iran (979.400), Uganda (940.800) şi Etiopia (791.600). Aproximativ 6,3 milioane de cetăţeni sirieni au fost strămutaţi intern.

sursă: BBC News

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: