you're reading...
ECONOMIC, GENERAL, JOBURI, social

Companiile vor putea oferi angajatilor inca două tipuri de tichete

tichete.png

Potrivit unui nou proiect de lege, se pare că tichetele de masă pe care le vor primi angajatorii nu vor fi singurele. Aceștia vor primi încă două tipuri de tichete. Măsura este inclusă într-un proiect de lege, care prevede și unificarea tuturor tichetelor existente. 

Potrivit noului proiect de lege companiile vor da angajaților, pe lângă tichetele de masă, cadou, de creșă și cele de vacanță, încă două categorii de tichete, pentu sport și tichete culturale iar suma maximă lunară este de până la 300 de lei.

Autorii legii arată că tichetele pentru sport sau facilități similare se acordă în mai multe țări europene, precum Finlanda, Belgia, Marea Britanie, Suedia, care la nivel de principii si de politici publice au stabilit faptul că resursa umană este regenerabilă, dar și epuizabilă. „Concluzia autorităților din astfel de state este că angajații obosiți sau suferinzi de boli profesionale ajung să reprezinte mai degrabă o povară pentru sistemele de sănătate și de asigurări sociale decât o resursă de prosperitate economică.

În spiritul acestei abordări, tichetele pentru sport au ca scop menținerea capacității de muncă a angajaților sau refacerea ei prin stimularea achiziționării de echipament sportiv, achitării tarifelor ședințelor sau abonamentelor la săli de sport, baze sportive, cluburi de fitness etc., suportării contravalorii ședințelor de gimnastică terapeutică și alte asemenea produse și servicii care nu pot aduce decât beneficii atât angajatorilor cât și angajaților”, arată inițiatorii legii.

Prima categorie va putea fi folosită pentru achitarea unor bunuri și servicii ce au legătura cu activitățile sportive, iar suma maximă lunară este de maximum 300 de lei per angajat.
A doua categorie e destinată achiziției de abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri și expoziții permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv destinate copiilor, precum și cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme în orice format.

Dacă vor fi date lunar, valoarea tichetelor culturale nu poate depăși 150 de lei, suma ce poate crește la 300 de lei, dacă acestea vor fi date ocazional.

Reclame

Despre jurnaluldemaine.ro

Jurnalul de maine - Stiri - Informatii - Evenimente - | Romanian Online News Agreggator | - Stiri si noutati mai aproape de tine -

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

SALVATI-LE VIETILE!

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: