you're reading...
GENERAL, international

Reportaj CNN despre Casa Poporului: ”După o oră de mers pe coridoare, un turist vede doar 10% din Palatul Parlamentului”

CNN a publicat un reportaj în care a prezentat Casa Poporului, clădire construită în perioada comunismului, de fostul dictator Nicolae Ceauşescu. Jurnaliştii prezintă departe detaliile tehnice şi istoricul construcţiei, precum şi clădirile şi bisericile care au fost distruse pentru a face loc clădiri.

”La sfârşitul anului 1989, edificiul atent construit al comunismului în Europa de Est a început să se surpe într-o serie de revolte populare, cu o viteză care i-a luat pe toţi prin surprindere. Însă, nicăieri nu a fost acest proces atat de sângeros şi de îndrăzneţ, precum în ultimul act al domino-ului revoluţionar: căderea lui Ceauşescu, dictatorul care şi-a condus ţara pentru binele lui şi al familiei sale, precum un stăpân feudal”, îşi începe jurnalistul John Malathronas , de la CNN, reportajul despre Casa Poporului.

La momentul Revoluţiei, din decembrie 1989, clădirea era finalizată doar în proporţie de două treimi. Cu toate acestea, clădirea, care are costuri de întreţinere de 6 milioane de dolari anual, este, încă, goală în proporţie de 70 la sută, iar, după o oră de mers pe coridoarele sale, un turist vede doar zece la sută din uriaşa construcţie.

Clădirea este a treia din lume ca şi volum, iar draperiile din Sala Unirii cântăresc 1,5 tone, în timp ce în întreaga clădire sunt covoare ce măsoare 220.000 de metri pătraţi. De asemenea, la costruirea Palatului Parlamentului s-a folosit un milion de metri cubi de marmură, iar în întreaga clădire se găsesc 3.500 de tone de cristale, mentioneaza acelasi reportaj al CNN.

Despre jurnaluldemaine.ro

JURNALUL DE MÂINE PRIMUL ZIAR ȘCOALĂ, DIN ROMÂNIA! ÎNFIINȚAT ÎN 2007 | Romanian Online News Agreggator |

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment recomandat de JURNALUL DE MAINE

Click pentru inscrirea la eveniment. Locuri limitate!

Recomandari JURNALUL DE MAINE

jurnaluldemaine recomanda reportajele digi24 "Romania furata"

URMĂREŞTE-NE PE TWITTER

Learnex

ROBOHUB

ROBOHUB

ASOCIAȚIA SUPORT